[2 Mai, înainte de 1990]
Pe când aveam 15 – 16 ani, n-am mai mers la [plajă în Mangalia]. Stăteam la Mangalia şi mergeam la plajă la 2 Mai şi după aceea, din facultate, cam din ultima clasă de liceu, am început să merg la 2 Mai. Aşa cum unii de la 2 Mai se duceau la plajă la Vama Veche, înainte unii din cei care stăteau la Mangalia, care era clasica staţiune la care mergeai cu părinţii, sau singur, sau cum se întâmpla, migrau pentru plajă la 2 Mai pentru că era mai goală, mai pustie. (3)
[Vama Veche şi 2 Mai, după 1990]
La un moment dat, când a început să se aglomereze 2 Mai-ul, să se aglomereze pentru că venea mai multă lume şi să se aglomereze pentru că s-a micşorat plaja, la Vama era plaja mult mai mare, a început migraţia. Dar totdeauna am stat în 2 Mai, niciodată n-am stat în Vamă. De la un moment dat încolo, către sfârşitul anilor `80, chiar începutul anilor `90, cât am mai fost, stăteam la 2 Mai şi cu maşina mergeam dimineaţa la plajă [în Vama] şi ne întorceam. (3)
[Vama Veche, după 2000]
Vechii zonei, pentru care esenţială era totuşi un anumit gen de linişte, un anumit gen e un fel de a spune, pentru că nopţile erau foarte agitate, nu era o chestie de linişte de mânăstire, ba dimpotrivă, dar un anumit gen de teritorialitate, „ăsta e spaţiul nostru şi aici ne destrăbălăm noi între noi”, în momentul în care au început să vină „barbarii”, am plecat. Cu toţii. Rând pe rând cei care aveau acest gen de sentiment de teritorialitate şi de „în spaţiul ăsta suntem noi şi facem ce ştim noi şi ce ne place nouă”, [când] li s-a stricat jucărica au încercat să o caute, să o găsească în altă parte. Portiţa, Sf. Gheorghe, Bulgaria, mă rog. (3)